Petroskoira tuli taloon

10952534_10206363487274970_3234323222858824120_o 10974642_10206363489955037_7887799109708701335_o DSC03012 DSC03018 DSC03023 DSC03024 DSC03088

Viimesen viikon aikana on tapahtunut kaikenmoista jännittävää ja uutta. Meille muutti maanantaina Petroskoista rescue-koira nimeltä Bim. Joskis vaan sijoitukseen, kunnes uusi omistaja löytyy Suomen puolelta, mutta kuitenkin. Kivaa tarjota tuolle otukselle väliaikainen koti ja auttaa jollain tavalla.
Uusi tuttavuus on sopeutunut meidän perheeseen tosi nopeasti ja miten hyvä olo siitä tuleekaan, kun joka päivä se vaan rohkaistuu lisää ja tepastelee ovelle vastaan häntää heiluttaen. Kaikki ei oo kuitenkaan mennyt niinkuin elokuvissa vaan ystävänpäivänä sattui todella pysäyttävä ja pelottava tilanne. Oltiin just tultu lenkiltä ja kyläreissulta Bikun kanssa ja alettu tavallisesti laittamaan ruokaa. Poitsu makoili olkkarissa, kunnes yhtäkkiä tuli eteisen ja keittiön väliseen tilaan ja kaatui lattialle kyljelleen. Mentiin katsomaan mitä tapahtuu. Koira läähätti kovasti ja suusta valui kuolaa litroittain. Pää kääntyi taaksepäin luonnottomaan asentoon ja kaveri alkoi sätkiä pitkin olohuoneen lattiaa kouristellen. Soitettiin eläinlääkäriin ja vähitellen tilanne rauhoittui ja Biku nukkui seuraavat neljä tuntia. Tutkittiin netistä voisiko kyseessä olla epilepsia ja siltä se vaikuttaa nyt todella paljon. Täytyy nyt vain odotella maanantaihin saakka ja seurata tilannetta. Tähän mennessä kohtaukset ei oo uusineet, mutta jatkuva pelko, että mitä jos. Silloin hakeudutaan kyllä saman tien lääkärin pakeille.
Tänään poitsu on ollut tavallinen eloisa ittensä ja on nautittu ihanasta keväisestä säästä ja lumihangessa leikkimisestä.

Muuten oon joogaillut. Hyvin paljon. Ainakin tunnin päivittäin ja sen päälle tehnyt kaikkea pientä hauskaa, kuten kokeillut netistä löytynyttä ohjetta lasien ja lautasten liukuvärjäykseen. Tuli vähän hassuja, mutta oli jännää testata tuommoista. Tarvitsee vain kynsilakkaa, lämpöistä vettä astiaan ja sinne sitten kaadetaan muutama tippa haluamiaan lakkoja ja tehdään kuvioita hammastikuja ja dipataan astia sekaan. Vola!
Niin, ja luomupiirin tilausten jako oli taas keskiviikkona. Sen tiimoilta stailasin taas uuteen uskoon säilytyspurnukoiden etikettejä. Mmmmm. On aina yksi joulu, kun on jakopäivä ja keittiönhyllyt täyttyvät ruoka-aineksista.
Oon innostunut kauheasti permakulttuurijutskista ja puutarhahommista ja kaikenlaisesta viherpiiperryksestä. Tulispa vain jo kevät ja kesä ja syksykin, niin pääsisi ihan eri tavalla luontoon ja tuonne ulos leikkimään mullalla.

Onneks siihen saakka on Botania ja hauskat viikonloppuaamut talkoilemista lintujen ja kasvien keskuudessa. 🙂

2 thoughts on “Petroskoira tuli taloon

  1. Vitsi mikä löytö tämän sinun blogisi! Olen lukenut varmaan kaikki tekstisi läpi hymyssä suin ja nyökkäillen ajatuksillesi. Ihan pakko kysyä, että miten olet tehnyt nuo kauniit etiketit lasipurkkeihin?

    Like

    • Heippa!

      Huomasin jotenkin vasta nyt siun kommentin, hups! Kiva kuulla, että tykkäät ja et oon saanu näillä jonkun hymyilemään 🙂
      Noi etiketit synty silleen, että maalasin purkkien kyljet liitutaulumaalilla (pieni purkki maksaa Clas Ohlsonilla about kympin) ja sit väkertelin niihin kaikkea liiduilla. Tosi hauskaa hommaa, kun aina voi vaihdella etikettien kuosia ja tekstejä. Kandee kuitenkin kattoa mille korkeudelle tekstit tulee, että ei aina pyyhkiydy pois, kun purkin ottaa käteen.

      Like

Leave a comment