Natural Deodorant

IMG_2545 IMG_2546 IMG_2550

Löysin tuossa muutama viikko takaperin netin ihmeellisestä maailmasta hirmuisen yksinkertaisen reseptin deodorantin tekoon. Oon jo pidemmän aikaa ollut tympääntynyt markettien deodoranttitarjontaan, kun ne tuppaa tuoksumaan omaan nenään vähän liiankin voimakkaasti ja hiukkasen teollisille. Sen lisäksi on mietityttänyt niiden terveysvaikutukset, kun on ollut jo vuosia näitä kirjoituksia syöpää aiheuttavista ainesosista jne. Tiedä sitten onko totta vai ei, mutta mielellään sitä kuitenkin tietäisi, että mitä sitä päivittäin läträä iholleen. Apteekista tai luontaistuotekaupasta kristallideodorantin hankkiminen on käväissyt toki mielessä, mutta jäänyt sekin vielä vain ajatustasolle. Nyt kun ilmaantui ihan sattumalta tämmöinen deodorantin valmistus-resepti kohdalle, niin päätin testata ja jakaa sen vielä tänne, jos joku toinenkin innostuisi kokeilemaan.

Tarvikelista ei ole päätähuimaava, sillä tämän dödön saa kasaan neljästä komponentista:
* 6 rkl kookosöljyä
* 4 rkl maissitärkkelystä
* 4 rkl ruokasoodaa
* eteerisiä öljyjä oman maun mukaan

Sitten itse operaation pariin, josta edellä esitetyt kuvat antavatkin jonkinlaista osviittaa. Eli ensin sekoitetaan kuivat aineet keskenään keskikokoisessa kulhossa. Sillä aikaa voi sulattaa kookosöljyn liedellä nestemäiseen muotoon. Kun kookosöljy on läpinäkyvää sulaa, niin sekaan tiputellaan eteerisiä öljyjä. Miulla oli harvinaisen hyvä tuuri tällä kertaa, sillä satuin olemaan valmistuksen aikana kaverin luona, jolta löytyi pieni salkullinen erilaisia huumaavan tuoksuisia öljyjä. Päädyin omenan-, sitruunan- ja patsulintuoksuisiin öljyihin, joita laitoin jokaista noin 10 tippaa kookosöljyn sekaan.
Lopuksi sekoitin kuivat aineet ja öljyseoksen, jonka ladoin kahteen tähdenmuotoiseen muottiin. Seos kovettui suhteellisen nopeasti ja nyt vain odottelen, että pääsen huomenna testaamaan uutta deodoranttia.
Saa nähdä miten toimii vai tuleeko pian kavereilta palautetta, että voisinko käydä suihkussa…

Kuitenkin niin yksinkertainen ja nopea valmistaa, että suosittelen, jos teillä suinkaan sattuu lojumaan kyseisiä raaka-aineita kotonanne käyttämättömänä. 🙂

Leave a comment